Lacazette pertahan Emery

LONDON: Penyer4ng Perancis, Alexandre Lacazette mempertahankan pengurus Arsenal yang tertekan, Unai Emery sambil berkata penyokong hanya mengkr1tiknya dan tidak memujinya apabila mereka melalui tempoh yang bagus musim lalu.

Tekanan terhadap pengendali berusia 48 tahun dari Sepanyol itu semakin meningkat selepas tewas 2-0 di tangan Leicester kelmarin menyebabkan Gunners hanya menang sekali dalam enam perlawnan terakhir Liga Perdana dan lapan mata daripada tangga keempat yang juga tempat untuk layak ke Liga Juara-Juara. 

Emery juga terpaksa berdepan kemar4han berem0si Granit Xhaka terhadap penyokong apabila dia dikeluarkan ketika menent4ng Crystal Palace dua minggu lalu. Pengendali dari Sepanyol itu juga melucutkan tugasan kapten pemain antarabangsa Switzerland itu.

Lacazette bagaimanapun berkata walaupun keyakinan pemain menurun, rehat perlaw4nan antarabangsa memberikan mereka peluang untuk menambah tenaga menjelang perlaw4nan di laman sendiri berdepan Southampton pada 24 November.

“Musim lalu apabila kami tidak tewas 20 perlaw4nan berturut-turut tiada siapa berkata mengenai jurulatih atau pengurus,” kata Lacazette.

“Kami hilang keyakinan dan kami perlukan rehat perlaw4nan antarabangsa. Saya harap kami akan kembali dengan baik. Kami mahu kedudukan empat teratas, itu sudah tentu.”

 

Sumber: AFP via BH

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*